Pogoji poslovanja


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine shisha.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina shisha.si, v nadaljevanju shisha.si, je spletna trgovina, ki jo upravlja Hulk-k d.o.o. (v nadaljevanju podjetje).  

CENE IZDELKOV

Naročanje v spletni trgovini shisha.si poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene na straneh shisha.si so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost.  

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.  

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je shranjena na sedežu podjetja in kupcu na pisni zahtevek vedno dosegljiva. Zahtevek za ponovni izpis pogodbe kupec v pisni obliki pošlje na naslov sedeža podjetja.

Določene akcijske cene so na voljo le pri nakupu preko spletne trgovine! 

NAČINI PLAČILA

 • Gotovina 
  Plačilo z gotovino se lahko opravi pri osebnem prevzemu v CoffeShop HADOUTA, Kolodvorska 20, 1000 Ljubljana ali po povzetju na naslovu dostave blaga. 

 • Predračun
  Plačilo po predračunu je možno predhodno opraviti ne glede na način dostave blaga, tako pri osebnem prevzemu, kot tudi pri dostavi z dostavno službo.  

 

VARNOST

Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodali tretji osebi (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.  


AVTORSKE PRAVICE

Vsi članki, vodniki po nakupih in oglasi so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.  


DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA

Dobavljivost artiklov in ostale podatke o vašem naročilu vam sporočimo po elektronski pošti ali telefonu, potem ko prejmemo vaše naročilo. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čimprej obvestili. Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost. Stanje vašega naročila lahko preverite tudi preko povezave, ki smo vam jo poslali v potrditvenem elektronskem sporočilu o prejetem naročilu. Vsa naročila so shranjena v elektronski bazi na sedežu podjetja in so potrošniku na zahtevek vedno dosegljiva. Kontaktirate nas lahko po elektronski pošti info@shisha.si ali telefonski številki 040 799 589.  

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 6,00 €. Strošek dostave se prišteje strošku naročila, kar je razvidno tako v košarici kot tudi na računu.  

Pri osebnem prevzemu v CoffeShop Hadouta, Kolodvorska 20, 1000 Ljubljana, se stroškov dostave ne obračuna.  

Velja za artikle na zalogi: pri izbiri dostave z dostavno službo in plačila po povzetju bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 14. ure, odpremili s pogodbenim partnerjem Pošta Slovenije še isti dan. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 2 delovnih dneh, običajno pa že naslednji delovni dan.  

Osebni prevzem v trgovini: če v postopku naročila izberete "Prevzem v CoffeShop Hadouta", vas bo blago (po obvestilu komercialista) čakalo v CoffeShop Hadouta, Kolodvorska 20, 1000 Ljubljana. Delovni čas: Ponedeljek - Petek 10.00 - 01.00  Sob, Ned, in Prazniki: 12.00 - 01.00


VRAČILO BLAGA

Pri nakupu blaga prek spletne trgovine ima kupec pravico, da v osmih (8) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči (na info@shisha.si, prek običajne pošte na naš naslov) da odstopa od pogodbe. Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu od odstopa pogodbe. Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju, dostavljalcu ali trgovcu, od katerega je blago prejel. Priložena mora biti kopija originalnega računa.  Vrnitev prejetega blaga podjetju v osmih (8) dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.  

Vračilo blaga ni mogoče pri pogodbah o dobavi tobačnih izdelkov, če je potrošnik poškodoval trošarinsko nalepko. Za poškodovanje trošarinske nalepke se šteje pretrganje ovojne folije ali uničenje trošarinske nalepke pri serijski številki.  

Če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago v zakonskem roku vrnil nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, mu bo podjetje v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh od prejetja vrnjenega blaga, vrnilo že plačano kupnino.  


REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

 
Kupec lahko blago reklamira v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.  

 

DODATNA POJASNILA GLEDE NAKUPA

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V kolikor kupec naročenega blaga, ki je bilo poslano s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru in je po preteku čakalnega roka na pošti petnajst dni (15) vrnjen na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. V kolikor kupec paketa v roku ne prevzame s tem dejanjem podjetju Hulk-k d.o.o. povzroča finančno škodo. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja naročila podjetju, za kar mu bo prodajalec izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe ni prekinil. V primeru neplačila računa se zadeva ureja s terjatvijo. V primeru lažnih naročil bomo IP-naslov predali v nadaljno obravnavo kot zlorabo. Stroški neprevzema znašajo 30 EUR z ddv in vključujejo administrativne stroške, stroške pakiranja, pošiljanja in vračanja pošiljke.

 
ODVEZA ODGOVORNOSTI

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi komercialist s strani shisha.si!  

Spletna trgovina shisha.si deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.  

Ob ponovni dobavljivosti artikla ne moremo garantirati iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, ker so cene v veliki meri odvisne od dobaviteljev artiklov.  

Na spletni strani shisha.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov. 

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.  

PLAČILNI POGOJI

Za artikle, pri katerih je rok dobave daljši od 15 dni, je plačilo po predračunu ali prek spletne banke edini možen način plačila!

 • Plačilo po povzetju
  Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu. Plačilo po povzetju je možno samo z gotovino.
 • Plačilo ob osebnem prevzemu v CoffeShop Hadouta
  Pri plačilu ob osebnem prevzemu v CoffeShop Hadouta, Kolodvorska 20, 1000 Ljubljana, ki ga upravlja podjetje Hulk-k d.o.o. (Črna vas 139, Ljubljana), morate prej opraviti naročilo v spletni trgovini (s tem vam zagotovimo spletno ceno in potrdimo zalogo). Plačilo ob osebnem prevzemu je možno z gotovino.

 • Plačilo po predračunu / prek spletne banke
  Pri izbranem plačilu po predračunu ali prek spletne banke vam bomo po elektronski pošti poslali predračun s plačilnimi podatki. Ko plačilo predračuna prispe na naš račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku.  

Pogoji in splošne določbe in informacije o registraciji

  Registracija

 • Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku.

 • Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 • Za potrebe poslovanja Hulk-k d.o.o. (v nadaljevanju upravitelj) zbira naslednje podatke:
  • ime in priimek, 
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte,
  • uporabniško ime,
  • geslo v šifrirani obliki, 
   ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu shisha.si
 • Z registracijo uporabniki soglaša s prejemanjem obvestil na navedeni elektronski naslov, vendar ne več kot pet obvestil mesečno. V obvestilih bodo registrirani uporabniki obveščeni o posebnih ugodnostih in akcijah, prejemali bodo promocijske kode za dodatne ugodnosti, predstavitve novih izdelkov in obvestila o aktualnih nagradnih igrah.

 • Z registracijo je omogočen tudi enostavnejši in hitrejši nakup, saj vam osebnih podatkov ne bo potrebno vedno znova vpisovati v obrazec za oddajo naročila.

 • Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo.

Varovanje podatkov  
Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, ki mu posvečamo izredno pozornost. Upravitelj spletne trgovine shisha.si, Hulk-k d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.  

Izjemno razkritje osebnih podatkov 
Podatki, ki jih zbira in obdeluje upravitelj spletne trgovine shisha.si, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja. 

Varnost 
Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Upravitelj se pri tem zavezuje, da bo zaščitil vašo zasebnost.

Dne 12.11.2010, Ljubljana