NAVODILA

NAVODILA ZA PRIPRAVO ŠIŠE/VODNE PIPE:

1. Poskrbite, da je kozarec z vodo napolnjen do primerne višine. To je pri malih šišah približno cm čez glavo cevi, ki je potopljena v vodo, pri večjih od 2-3 cm. POMEMBNO: Preveč vode v kozarcu pripelje do tega, da se voda ob vdihu dvigne ter »zalije« tobak v bučki. Ta potem ni več dober za kajenje!

2. Vzemite tobak ter ga enakomerno razporedite po bučki. Ne stiskajte ga, saj mora biti po bučki razporejen enakomerno da lahko zrak normalno kroži ter prinese aromo do kadilca. Pazite da bučka ni preveč napolnjena, saj takrat ni veliko oz. skoraj nič dima. POMEMBNO: Stisnjen tobak v bučki pripelje do tega, da je kajenje pekoče!

3. Bučko prekrijte z močno folijo, bleščeč del naj bo obrnjen navzdol. Folijo probajte čim bolj raztegniti, da se po sredini ne naredijo gube. Te gube namreč povzročajo ne-enakomerno gretje tobaka. Z zobotrebcem naredite 15 – 20 luknjic. ALI PA NAMESTO FOLIJE UPORABITE MREŽICO

4. Preverite če je cev/kabel za kajenje čista. Kabli načeloma niso narejeni za pranje, saj imajo na notranji strani karton, tako da poglejte kakšen kabel imate preden ga operete z vodo.

5. Prižgite oglje. Vedno uporabite klešče za držanje oglja! Pazite ko prižigate oglje, saj le ta začne prasketati!

6. Postavite bučko na vrh šiše ter na folijo položite oglje. Postavite ga na sredino da bo čimbolj enakomerno gorel. Šišo začnite kaditi šele ko oglje neha prasketati, saj se med prasketanjem sproščajo določene kemikalije.

ŠE NEKAJ PRIPOROČIL:

 -         Dodajte v kozarec par kock ledu.

-         Če se vam po 10-15 min zdi da dima ni dovolj, previdno vzemite bučko ter iz spodnjega dela pihnite vanjo. Čez luknjice ki ste jih naredili v foliji bo šel ven dim in šiša bo ponovno kot nova.

-         Če šišo kadita dva ali več je potrebno vedeti, da bo tudi tobak zdržal manj časa,  kot če bi ga kadil en sam. Zato takrat raje uporabljajte večje bučke.

-         Niso vsi okusi tobaka enaki! Razlikujejo se že okusi istega proizvajalca, drži pa tudi, da je dražji tobak ponavadi boljši.

-         Nekateri okusi kot npr. guava, melona, lubenica imajo res izrazit vonj in okus. Ustvarijo tudi bistveno več dima kot mogoče kateri drugi okusi.

-         Mešanje različnih okusov je priporočeno! Tako lahko vsakič poizkusite kaj novega! Mogoče nekaj najbolj klasičnih primerov:  jabolko + cimet, jagoda + vanilija, coca-cola + limona

Možnosti je nešteto!

-         Tobak ki ga kupite probajte porabiti čim hitreje, saj se bo sčasoma strdil. Najbolje je, če ga hranite v dobro zaprti posodi. Če vseeno postane trd, vanj zmešajte malo medu ali melase.

-         Priljubljena izboljšava šiše je tudi ta, da se namesto vode v kozarec da kakšna pijača. Tudi tukaj je možnosti ogromno.  

V tej kategoriji še ni izdelkov.